Thursday, 15 January 2009

0-sectie De Pijl - 10/01/09

.
Zoals elke 2de zaterdag van de maand, was op 10 januari de 0-sectie van de Miniatuur Spoorweg Club Mechelen 'De Pijl' weer actief . De aanwezigen trotseerden de vrieskou (buitentemperaturen van -12°) en haalden hun gereedschap tevoorschijn voor weer een leuke namiddag knutselplezier.
Roland is nog steeds de scenery aan het afwerken van één van zijn twee brugdiorama's waarbij hij gepromoveerd is tot volwaardig kasseilegger. Met liniaal en potlood wordt het kasseipatroon van de weg ingetekend op een plaat Depron waarna het, na wat zuchten en vloeken, een plaats krijgt op het diorama.

René bouwt een messing model van een open GWR 5-plank goederenwagen. In het grootbedrijf zijn er 1600 van deze wagens afgeleverd tussen 1904 en 1943. De messing kit is van het Britse WEP-Models.

Zelf ben ik een loods aan het bouwen voor het 'De Pijl' diorama ( inzetbaar in de dioramabaan van 0-Forum ). Het gebouw is een bescheiden fabrieksloods voor de verhandeling en transport van goederen. In eerste fase wordt op de uitgesneden plaat pluimkarton, plastic profieltjes gekleefd die het metaalskelet weergeven.

Volgende afspraak : 14 februari 2009

verslag : Eric Borreij

No comments: