Sunday, 18 April 2010

mscm De Pijl

Ook bij de Mechelse miniatuurspoorwegclub 'De Pijl' zit men niet stil !
Na het bouwen van een schaal 0-baan naar Engels voorbeeld werd begonnen met de opbouw van een schaal 0-baan naar continentaal voorbeeld waarbij het de bedoeling is, van 'point to point' te rijden.
Het concept is demonteerbaar zodat er eventueel kan mee deelgenomen worden aan externe evenementen.
In eerste fase werd gestart met de bouw van 8 boogmodules, die samen een bocht van 180° maken. Deze elementen zullen voorzien worden van scenery en kunnen geheel of gedeeltelijk ingezet worden in de dioramabaan van 0-Forum.
Door het gebruik van 8 kleine boogmodules, kunnen bochten gemaakt worden van 22,5°, 45°, 67,5°, 90°, 112,5°, 135°, 157,5° en 180°.De modules zijn gebouwd in multiplex-populierenhout dat gemakkelijk te bewerken is en zeer licht van structuur.
Voor de poten werd gekozen voor geprefabriceerde elementen van een bekende Zweedse firma. Per module gebruikt men één pootstelsel. Deze werden voorzien van verstelbare schroefvoeten en kregen aan de bovenzijde de extra L-element voor het opvangen van de naastliggende module.De modules worden voorzien van dubbelsporig normaalspoor dat zal geplaatst worden op twee lagen kurk van 4mm. Hierover meer in een volgend verslag.verslag : Eric Borreij